Op zondag zoeken we meestal net even naar andere activiteiten dan de andere dagen in de week. Sommige mensen doen rustig aan vanwege het geloof, andere doen rustig aan omdat de avond ervoor iets te wild is geweest. Al met al ben je vaak op zoek naar relaxte activiteiten. Gelukkig zijn er in Berlijn op zondag genoeg rustgevende activiteiten te vinden. Eén van mijn absolute favorieten blijft toch wel om mijn zondag in het Mauerpark te besteden.

Het Mauerpark

Het Mauerpark is een park in het noorden van Berlijn niet ver van station Gesundbronnen. Op een luie zondag in Berlijn is dit park dé perfecte plek om rond te hangen omdat er een veelvoud aan leuke activiteiten te vinden is. Zo is er elke zondag een vlooienmarkt, spelen er veel bandjes in de open lucht, zitten er mensen te barbecueën en genieten er veel mensen van Karaoke in het Mauerpark. Al deze activiteiten hebben één ding gemeen: Ze kosten weinig inspanning en passen perfect bij je zondag in Berlijn.

Panorama Mauerpark (© Berlin-Enjoy.com)

Bearpit Karaoke

Karaoke zal door veel mensen geassocieerd worden met een kroeg, aangeschoten mensen en ondermaatse zangkwaliteiten. Dit beeld zal direct veranderen als je een keer op een zondag in Berlijn van de Mauerpark Karaoke-sessies gaat genieten. Het is allemaal begonnen in 2009 (zie kader hieronder) en ondertussen is het al jaren een fenomeen. Op een goede, zonnige zondag in Berlijn komen duizenden mensen op de karaoke-sessies af en moet je netjes op je beurt wachten om een nummertje te zingen.

[information]Joe Hatchiban
Het is allemaal begonnen bij een man die onder de naam Joe Hatchiban door het leven gaat. Al sinds 2009 rijdt Joe Hatchiban door Berlijn met een fiets en twee boxen die op batterijen werken. Hij geeft vele liefhebbers door middel van karaoke de mogelijkheid om de artiest in hunzelf te leren kennen. Je kan Joe spontaan tegenkomen op een hoek van de straat maar is ook elke zondag in Berlijn te vinden in het Mauerpark. Joe geeft met zijn karaoke-sessies duizenden Berliners elke zondag een geweldige tijd.[/information]

Een volgepakt Mauerpark op zondag in Berlijn (© www.facebook.com/chirantan.rajhans)

Heerlijk sfeertje

Het mooiste aan de Karaoke in het Mauerpark is misschien nog wel de geweldige sfeer die er hangt. Geen vooroordelen, geen vervelende mensen en geen boe-geroep. Het tegenovergestelde: Iedereen wordt ondersteund en de mensen klappen en zingen ook met slechte artiesten massaal mee. Joe Hatchiban praat het geheel nog eens op een geweldige manier aan elkaar en kiest ook de perfecte mix uit vrijwilligers uit. Op een zondag zie je jong en oud, knap en lelijk en getalenteerd en valszingend voorbij komen. Voor je het weet heb je enkele uren van je zondag in Berlijn zitten kijken naar Karaoke.

Mauerpark Band (© Berlin-Enjoy.com)De verschillende live-bandjes in Mauerpark helpen ook bij de sfeer (© Enjoy-berlin.nl)

Vlooienmarkt

Naast de karaoke staat het Mauerpark ook bekend om één van de coolere vlooienmarkten in Berlijn op zondag. Deze markt wordt, zeker in de zomermaanden, erg goed bezocht. Naast bijzondere soorten eten en drinken zijn er veel tweedehands spullen te koop. Iedereen kan hier zijn eigen tafel meenemen en zijn spullen verkopen (10€ per vierkante meter) of ook een echt kraampje huren voor 35€. Dit is een erg leuke activiteit voor zondag in Berlijn omdat veel winkels gesloten zijn en je hier vooral unieke dingen kunt vinden die je niet in winkels kunt kopen. Ook de prijs is natuurlijk een stuk lager.

[row][column width=”50%”]Vlooienmarkt Mauerpark (© Berlin-Enjoy.com)[/column][column width=”50%”]Vlooienmarkt Mauerpark (© Berlin-Enjoy.com)[/column][/row]

De Vlooienmarkt bij Mauerpark op zondag (© Enjoy-berlin.nl)

Zelf karaoke zingen?

Als je zelf ook een keer wilt optreden in de frisse buitenlucht moet je gewoon op een zondag in Berlijn zijn en naar het Mauerpark gaan. De Karaoke zul je niet snel kunnen missen dus je gaat gewoon lekker zitten en steekt je hand op als Joe Hatchiban om de volgende vrijwilliger vraagt. De meeste muziek heeft hij gewoon bij zich maar je kunt ook een USB-stick meenemen met een bijzonder nummer erop.

Karaoke Mauerpark (© Berlin-Enjoy.com)Karaoke Mauerpark op zondag in Berlijn (© Enjoy-berlin.nl)

Praktische informatie

Als dit artikel je interesse heeft gewekt  kun je het beste even een kijkje nemen op de bearpit-website van Joe Hatchiban. De karaoke kan helaas niet het hele jaar plaats vinden maar als het weer redelijk is zal Joe aanwezig zijn met zijn boxen. De laatste nieuwtjes met betrekking tot de karaoke-sessies zijn ook terug te vinden op de facebook-pagina.

Het Mauerpark kan het beste bereikt worden via station Eberswalder Straße. Als je een adres in moet voeren is Bernauer Strasse 63-64 een goede plek om het park te betreden. De entree is gratis wat het allemaal alleen nog maar mooier maakt. Dus ik raad aan om de eerstvolgende zondag in Berlijn een kijkje te gaan nemen in het Mauerpark.

Karaoke is alleen op zondag te vinden in het Mauerpark (© ifsandsandbutts.com)

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Bernauer Strasse 63-64, Berlin{}5-default.png{}Karaoke im Mauerpark” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

4 Comments

 1. Wat grappig! Ik kom hier toevallig via Google omdat ik zaterdag naar Berlijn ga, maar ik herken je! Scoob!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Lisette,

   Wat leuk! Ik moest eerst even je foto bekijken maar toen herkende ik je inderdaad meteen!

   Gaaf dat je in Berlijn bent, laat maar weten als je tips nodig hebt :)

  • Enjoy-Berlin Reply

   Bedankt voor je reactie Michelle! Ik ga er deze zomer zeker van genieten :)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.