Wanneer je in Berlijn op zoek bent naar accommodate heb je in principe keus genoeg. Aangezien je niet erg veel tijd op je kamer zult doorbrengen zou ik ervoor kiezen om in een hostel te overnachten. De hostels in Berlijn zijn scherp geprijsd en hebben vaak een prettige locatie. Zo ook het Sunflower Hostel in Friedrichshain.

Het gezellige Friedrichshain

Het kan lastig zijn de goede buurt in Berlijn te kiezen voor je accommodatie. Elke wijk heeft zijn eigen charmes en doordat het openbaar vervoer in Berlijn goed geregeld is, hoef je ook niet persé heel centraal te verblijven. Het Sunflower Hostel is gelegen in Friedrichshain en is daarom perfect te combineren met veel activiteiten. Zo zitten er vele techno clubs in de buurt, kun je enkele escape games makkelijk bereiken en zit ook de East Side Mall niet ver weg als je wilt shoppen.

Het Sunflower Hostel

Al sinds 2001 heeft het Sunflower Hostel zijn deuren geopend voor gasten van over de hele wereld. Door middel van vriendelijk personeel, een kleurrijke uitstraling en redelijke prijzen besluiten veel toeristen terug te keren bij een volgend bezoek aan Berlijn. Op Tripadvisor krijgt het hostel een zogenoemd “certificaat van uitmuntendheid” en vooral de locatie en de service worden daar positief beschreven. Hier zijn enkele van de voordelen van dit Berlijnse hostel:

  • Het ontbijt kan tot 12:00 genuttigd worden, fijn als je bent wezen stappen in Berlijn
  • Een receptie die 24-uur geopend is
  • een gezellig bar waar je 23-uur per dag terecht kunt
  • Check-Out tot 11.00
  • Gratis rondleidingen door de stad (in het hoogseizoen)
  • Gratis Wifi
De receptie van Sunflower Hostel
De receptie van Sunflower Hostel

Prijzen

Zoals bij de meeste hostels biedt ook het Sunflower Hostel verschillende opties op het gebied van kamers. De kosten zijn afhankelijk van het feit of je de kamer wilt delen en in welke maand je arriveert. De prijzen beginnen al bij 15,50€ per nacht (10-persoonskamer in het laagseizoen) en eindigen ruim boven de 100€ als je met zijn viertjes een appartement met badkamer wil. Al met al is te stellen dat het Sunflower Hostel betaalbare kamers in de aanbieding heeft.

Vergeet niet één van de vele heerlijke hamburgers in Friedrichshain uit te proberen.

Meer informatie

Al met al kun je het Sunflower Hostel zeker in overweging nemen wanneer je op zoek bent naar accommodatie in Berlijn. Hieronder zijn de verschillende feiten nog een keer opgesomd en wanneer je meer informatie wilt kun je ook terecht op de website (zie onder). Onderaan het artikel kun je de locatie van het hostel ook nog wat beter bekijken.

Naam: Sunflower Hostel
Adres: Helsingforser Straße 17
Prijs: Vanaf 15,50 euro per bed per nacht
Website: Link naar de website

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.